Bayern Munchen a reușit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după 1-0 cu Arsenal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayern Munchen a reușit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Arsenal Londra cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a sferturilor de finală, scrie AGERPRES.

Bayern Munchen - Arsenal FOTO: Facebook/fcbayern.en
Bayern Munchen - Arsenal FOTO: Facebook/fcbayern.en

După 2-2 la Londra, Bayern Munchen s-a impus pe teren propriu prin golul marcat de Joshua Kimmich (63), revenind în careul de aşi al competiţiei după o pauză de trei ani.

Meciul a fost unul alert, însă ocaziile clare la cele două porţi nu au fost prea multe.

Bayern a avut prima șansă să înscrie, dar portarul Raya a fost la post la mingea trimisă de Jamal Musiala (24).

La poarta cealaltă, Neuer a respins şutul trimis de la 20 de metri de Odegaard (30). Arsenal şi-au mai creat o şansă prin germanul Havertz (40), dar lovitura sa de cap a fost reţinută de Neuer.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel a început activ repriza secundă, iar Leon Goretzka şi Kingsley Coman au şutat în bară la aceeaşi fază (47).

Bayern a marcat în min. 63, prin Kimmich, care a reluat cu capul centrarea trimisă de Guerreiro.

Arsenal a forţat egalarea, însă tot bavarezii au fost mai aproape de gol, prin Musiala (87), care a fost aproape să îl învingă pe Raya cu un şut din unghi.

Ultima ocazie a englezilor a fost irosită de Odegaard (88), cu un şut în plasa laterală.

Pentru Bayern, Champions League reprezintă ultima şansă de a salva sezonul, după ce a fost eliminată prematur din Cupa Germaniei, iar Bayer Leverkusen şi-a asigurat deja titlul în Bundesliga.

Pe Allianz Arena, în faţa a 75.000 de spectatori, au evoluat echipele:

Bayern: Neuer (căpitan) - Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui (Minjae Kim, 76) - Laimer, Goretzka - Leroy Sane (Upamecano, 89), Musiala, Guerreiro - Kane.

Antrenor: Thomas Tuchel.

Arsenal: Raya - B. White, W. Saliba, Gabriel, Tomiyasu (Nketiah, 86) - O˜degaard (căpitan), Jorginho (Gabriel Jesus, 67), Rice - Saka, Havertz, Martinelli (Trossard, 68).

Antrenor: Mikel Arteta.

Arbitru: Danny Makkelie (Olanda).

Cartonaşe galbene: Laimer (55), White (84), Kimmich (90+2), Gabriel Jesus (90+3).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite